COOK BOOK

Изва́рени сиренки !!!Без брашно!!!

Привет дриймърки и дриймъри!

Дойде ред и на втората рецепта, която сготвихме в youtube канала на Калоян Чолаков. След първото видео, в което представихме протеинов кекс, неговите събскрайбъри поискаха нещо соленичко ии беше въпрос на свободно време да го случим!

И без повече да овъртам, минаваме на същината – съставките и начина на приготвяне, а най-отдолу ще споделя и макронутриентите, така че скролвай до края!

Съставки:
1. Извара – 550гр.
2. Яйца(среден размер) – 4бр.
3. Сирене – 130гр.
4. Кашкавал – 40гр.
5. Сол и чубрица – на око
6. Масло – 20гр.

Приготвяне:

Първо пусни фурната да се загрява на 180гр. В купа разбъркай яйцата и добави подправките. След това натроши вътре изварата и сиренето. Може да използваш миксер за разбиването на сместа. Нарежи на ситно или настържи кашкавала и го добави в купата. Накрая разтопи маслото и го изсипи при всичко останало. Разбъркай добре.

Покрий тавата с хартия за печене и със супена лъжица направи купчинки от изва́рената смес. За да не залепва по лъжицата си приготви купичка с вода, в която да я потапяш преди да загребеш нова топчица.

Печи ги 30мин. на средното ниво във фурната и ако не се зачервят, качи тавата на най-горното.

Сервирай топли с киселo мляко или айрян.

С тази доза ни се получиха 20бр. сиренки.
За общият брой макронутриентите са:
Fat: 86g
Prot: 144g
Carb: 20g
Kcal: 1463

За парче 1/20:
Fat: 4.3g
Prot: 7.2g
Carb: 1g
Kcal: 73

Ще се радвам да ги пробваш иииии да ми дадеш своята обратна връзка + какво е следващото нещо, което ти се хапва и искаш да ти покажем!

Ако не искаш да изпускаш следващите ни видеа – абонирай се за канала, който ще поставя точноооооооо тук: goo.gl/6sivgh