PACK UP

Време за вършеене

Дриймъри, днес продължавам с малките извънстолични местенца в България, които си струват посещението и вниманието.

Наскоро прекарах един уикенд във Вършец – курортен град в Северозапада, с население около 6000 души, който се слави с две неща – с втория по големина на Балканския полуостров естествен парк (след Борисовата градина в София) и с минералните си извори. В „града на здравето“ функционират множество комплекси за балнеолечение, къщи за гости и спа хотели. Аз посетих „Медикус“, който се намира на главната улица на градчето и останах особено доволна от обслужването, обстановката и спа парка.

В различните сайтове имаше доста разнородни мнения за него, но останах впечатлена от погледа към детайла в кътчетата му – в стаята много ми хареса, че имахме музика в банята и огледала навсякъде! Басейнът беше с минерална, топла вода, помещенията бяха грижливо поддържани и общо взето – приятно да му стане на човек да си стои цял ден там в дни като днешния…

А ако не си от хората, които прекарват уикенда си в рамките на хотела, ще ти споделя няколко места, които трябва да се видят.

Местността Водопада – природна забележителност, която при добро време позволява пикник и разходка с прекрасна гледка.

Клисурският манастир и църквата „Свети Георги“, а в близост до тях – и голямата механа, предлагаща прясна риба.

Вече споменах и парка – Слънчевата градина.

Вършец е тих и спокоен град за отдих – не е място, на което ще откриеш безкрайното разнообразие. Тук по-скоро ще се срещнеш отново с вътрешния си мир след жадуваното бягство от големия град.