DIY

Опаковай ме с любов

3 дни до Коледа, а старецът трябва да е готов с подаръците още от 24-ти.

И тъй като съм от хората, на които вдъхновението им идва, когато крайния срок наближи, днес споделям с теб как опаковах своите подаръци тази година, а може би за някого тази идея ще бъде спасение в последния момент!(надявам се да е така)

Започвам от това, че съм такъв човек, който ако прави нещо или го прави с любов, или изобщо не го прави. Ако си ядосан, сърдит или изморен – не влагай тази енергия в нищо. Но когато ти дойде „музата“ и времето с подаръците наближи – задължително ги опаковай! Това е жест, който никога не остава незабелязан. Особено ако си вложил старание.

Мисля си, че коледните подаръци са по-скоро идеята, която си вложил да усмихнеш някого с нещо дребно и красиво опаковано, отколкото шармантни мечоци с панделки и прочие. Затова опаковката, която си измайсторих тази година е семпла, но с мисъл.

Избрах крафт хартия, канап, мини елхички, снежинки и дори декоративен сняг, а в панделката вплетох цветовете на българското знаме от прежда. Идеята да съхранявам българското навлиза все повече в съзнанието и битието ми и реших, че това е един добър повод да го напомня и на близките си.

Отне ми повече от 3 часа за дузина подаръци, но когато видя така желаната усмивка в очите, смятам, че това ще са едни от най-добре оползоворените часове в близките месеци, защото всъщност да опаковаш подарък за любим човек, означава да му опаковаш и подариш любовта си.

А ти как ще го направиш?