Bulgarian trips

Една песен за First of July и още нещо…

A walk to remember или връщане много назад, в далечното начало на юли. Пътуване с приятели с почти фатален финал, за който тук няма да си говорим и дори няма да публикувам live със сълзи и другото със „с“ по лицето… Ииии, започваме!

Ами да. Това пътуване с приятели към заветния „Джулай“ ми напомни на „Оркестър без име“ и песните на Катето… И въпреки че пътувайки към Шабленското море, радиото или не хващаше обхват, или батерията на колонката ни падаше, музиката си присъстваше в сърцата ни.

Все пак отиваме на МОРЕТО!

Пристигнахме точно за излизането на „Легендите“ на сцената /около 3:30 сутринта/ на Къмпинг Добруджа /да, това си е на плажа/ и успяхме да се насладим на най-любимите си песни в атмосфера от абсолютно различни и цветни хора, разпънали палатки и хавлии, пиещи бира и ядящи цаца в 4 посред нощ. Любо Киров каза, че догодина вече няма да са там, но аз вярвам, че лъже. Така че – записвай го в „To do!“

Отидохме с идеята, че ще видим абсолютно девствени и невероятни плажове, естествено без да носим чадър със себе си /грешката на почиващия по южното Черноморие/, затова най-много се задържахме на плажа на Къмпинг Добруджа и Каварна. Но успяхме да се насладим и на разкошните, недокоснати от човешката глупост, Крапец, Болата и Тюленово. Като от последното успяхме да се насладим и на ресторант с прекрасна визия и гледка и не толкова прекрасно обслужване – като по целия североизток, но пък си заслужаваше чакането.

А когато се настанихме в комплекса, в който си бяхме запазили къщичка, открихме, че там има мини зоопарк от хвъркати – бели и черни лебеди, пауни, патета, специални породи кокошки, петли, папагали и дори щраус! Мястото предлага малки къщички на съвсем ниски цени, спокойствие и безкраен уют /като изключим влагата/ и се намира в с. Езерец – на няколко километра от Шабла.

Ако вече ти е омръзнало да делиш личното си пространство в Слънчев бряг и Созопол с още 5-ма – това са твоите места! Ще ти трябват чадър и хладилна чанта /да, дори и магазини няма/. А защо не и палатка, спален чувал и скара?! П.С. много често и обхват няма 🙂

С две думи – там изживяхме абсолютен двудневен айлячец – без тревоги, с много морска храна, плажно олио и изгорели носове.