COOK BOOK

Пиле по работарски

„Човек колкото и добре да живее, започва да работи.“

Не знам дали току-що си го измислих това, но е доста близо до истината.

И тъй като винаги съм обичала да си готвя и особено да импровизирам и умишлено да променям рецептите, а от известно време разполагам само с 1 час вечер между „умирам от глад“-часа и „умирам за сън“-часа, та, реших да споделя с теб, dear dreamer, моите бързи и лесни рецепти за изявени индивидуалисти – може да променяш всичко – това е основната ми идеология – и нищо няма да те карам да спазваш.

В „Пиле по работарски“, както се досещаш, основният продукт е пилешко филе.

Нарязва се на кубчета, но не прекалено малки, понеже пилешкото се топи като пенсия в аптека. Аз го овкусявам само с черен пипер и сол, а по желание можеш да добавиш и малко горчица или соев сос (или каквото друго обичаш).

Като постои малко в „маринатата“ го метваш на загрят тиган и го оставяш леко да се запържи. Щом се зачерви добави нарязаните на лентички, кубчета, правоъгълници и тн. лук и гъби, поливаш с кафяна чаша вода и слагаш капак да се „поизпотят“ за около 5 мин. След това прибавяш и нарязаните чушки и отново ги захлюпваш. Като омекне всичко, махаш капака и ги оставяш да си „изпият“ водичката от тигана. Накрая овкусяваш всичко с черен пипер и сол(аз добавих и сладък и лют червен пипер) и разбъркваш хууубаво.

и ВОАЛА – няма глад и вече не е нужно да убиеш съквартиранта, за да се справиш с напрежението.

Продукти:

1.Пилешко филе – при мен е около 500гр можеби?!

2.Гъби – 200гр

3.Чушки – 3бр камби

4.Лук – 1-2гл

5.Масло – за тигана

6.Подправки: черен пипер, червен пипер, сол, соев сос

Tip

В случая го комбинирах със зелена салата и домашшшно червено вино, но ти можеш да експериментираш колкото ти душа иска!

Tвой, НЕmasterchef but AlwaysHungrychef – Deya.