Over the world

Days in Dubai

Събери всичкaта си unicorn power за обиколка на безкрайния
Dubai Mall.

Шопинг, Starbucks, камили, водопад и между другото май са заели шарените чадъри от нашия Благоевград…?!

И пак там – Аквариум и Зоопарк с над 33 000 животни, 400 от които – акули.

„Много са нахранени, няма страшно, само не изкарвайте ръцете си извън лодката“ – ни каза учтивият гид и демонстрира как се нахвърлят всички рибоци, щом видяха, че им хвърля храна.

„Но може би най-любими ми станаха: моето братче – скорпионче, Немо и пингвините-гаджета, които не помръднаха от мястото си един до друг.“

Дори и баба ми е виждала Бялата джамия “Шейх Зайед” в Абу Даби (само, че баба е адски модерна и я видя на живо. за рожденния си ден. преди мен.)

Тя наистина е толкова смразяващо бяла, чиста и красива. И наистина дамите трябва да са яко забулени. Коса извън абаята се счита за big deal и веднага се намира някой да ти се скара.

П.С. Добре, че съм бунтарка 😀

Само че преди да отида не бях виждала джамията отвътре. Затова събух кецовете и с риск да ми ги откраднат, ти направих снимки от вътрешността на този огромен “палат”.

Полилея в средата ми дойде малко в повече, но знам една приказка за въпросa на вкус…

Всъщност какво си правил в Дубай, ако не си отишил поне на ZeroGravity‘s Ladies Day? Oт всичките небостъргачи, басейн, Персийски залив и надуваеми лебеди, най-много се впечатлих от кое?! Ами Ladies Room-a! Имаше си огледала, кресла, маши за коса, сешоари и каквото изобщо си поискаш (да не забравя и безплатните дерматологични тестове, направени от две прекрасни дами)!

A сестра ми най-добре знае как да ме глези…

„Е все пак не пропуснах да се насладя и на останалото…“

Какво пропуснах?

1. Возих се на метро, управлявано от компютър и с голям интерес наблюдавах идващите отсреща влакчета, без машинист. Метрото им е надземно – дали заради целият този нефт под земята или за да можем да се насладим на небостъргачите, сградите в бледо-кафяво в комбинация със свежа, зелена растителност, в които се влюбих поне 5 пъти и пр.

2. Моите съболезнования, но няма да можеш да обуеш новите си къси панталонки в Дубай. Не, че ще те арестуват (това е едно от нещата, които са част от незаслужената лоша реклама), обаче просто няма да се впишеш, а и погледите вперени в теб, няма да ти помогнат.

3. Намерих си котка в Дубай и за мое учудване, беше доста по-мускулеста и голяма от нашите.

4. Силно препоръчвам ливанската кухня, ако вече ти липсват българската трушия, айрян и кашкавал.

Tip:

„Намери си една по-голяма сестра като моята, в случай, че си взела твърде много обувки и не е останало място за друго…“