Over the world

Nights in Dubai

Да си знаеш, че в България на Дубай му се прави незаслужено лоша реклама. Обаче нали казват, че такава не съществува…

„Небостъргачи, Персийски залив, 12-лентова магистрала на обикновен път към центъра, пустиня, безкраен мол и приказно обслужване – доживях навсякъде да се обръщат към мен с „мадам“.“

Night at Jumeirah Beach

Може би едно от любимите ми преживявания. Посрещнати от вежлив face control и изпратени до Bar 360° с количка за голф за 6-ма! През цялото пристанище! Хладен бриз от арабско море, бели светещи яхти, Burj Al Arab пред нас, а на самия край на пристанището – бара, заобиколен от вода от всички страни!

Танцуващите фонтани пред Burj Khalifa са любимата атракция на туристите в Дубай. Пускат ги за първи път по залез и ако все още си на излизане от мола, след цял ден прекаран там, можеш да видиш отстрани как стотици хора се спобутват, за да стигнат телефоните им по-напред. Изглежда като флашмоб. Всичко става за секунди.

За щастие фонтаните “танцуват” през половин час, така че стратегията е да изчакаш да свършат първите и тогава да заемеш предни позиции, по възможност, на някоя тераска на прекрасното мостче, пък тогава вече може и да похапнеш бургер, шефски, на фона на избиващите се за място хора.

Global Village е мястото, на което ще откриеш целия свят в умален вариант (ама не много умален)…

Огромна площ, заета от тематичната архитектура на повечето страни в света, с техните култури, обичаи и стоки. Много светлини, забавления и естествено – Венециански канал.

А аз съм вече и една стъпка по-близо до моята мечта –  Корея

Dubai Marina.

Препоръчвам Pier 7. И седемте етажа, с различен ресторант на всеки, разкриват красиви гледки, яхти и архитектура без край (и свежо мoхито, разбира се).

Tip:

„За Дубай, съботата е нашата неделя и да намериш работещ клуб е като да похапнеш хубав свински стек – нямаш шанс. Затова моят съвет е след късна вечеря да се прибереш и да презаредиш за безкрайните обиколки на следващия ден!“