DREAMER'S BLOG

Вълшебните моменти у дома

ПриятелЕ, надали преди около две хиляди години древните римляни са предполагали какво значение ще има изразът „Моят дом е моята крепост“ днес. Та, аз самата не подозирах преди по-малко от две! До скоро тия има-няма 4 стени бяха просто подслон за духа ми на пътешественик (въпреки, че най-често пътешествах до работа и обратно), а сега олицетворяват и офис пространство, спа, фитнес, хотел за weekend stay-at-home, вместо getaway и разбира се high class ресторант. Ботаническата градина у дома винаги я е имало, окей?!

Затова, драги ми смехурковци, сега всеки иска да вложи повече в това пространство (а и защото няма много къде другаде). И би било грешно да не е така, защото аз вярвам, че не са дрехите това, което показва кои сме, а дома ни и енергията, която идва от него, защото вълшебствата най-често се случват именно там.

Знаете ли кое е времето, в което най-малко мисля за пандемията, излизанията и заведенията? Коледа. Дните, в които така или иначе по традиция, откакто се помня, се събираме у дома и това дори не е тема за дискусия в семейството. Предполагам при всички е така – понякога масата, около която се събираме е различна, но ако сме късметлии, хората до нас са същите.

Тази година си партнирам с един много специален бранд за всички семейства по света, който навърши 10 години от откриването си в България – ИКЕА.

Какво е коледната истерия за подаръци без посещение в магазините им? Дори в пандемичните условия, това е веригата, пред която винаги се трупат опашки, защото просто са непреходни във времето.

През уикенда успях да се докосна и до коледната колeкция VINTER2021 и се натъкнах на безброй красоти, създадени с мисъл за хората и планетата. Трендът е Коледа да бъде в зелено и такава я пренасям и удома, но бързам да кажа за класиците, че декорация в червено не липсва, а напротив.

Обикновено се старая да пазарувам минималистично – основно това, което ми е нужно и само няколко дребни декорации, затова празничният кът се състои от класическа бяла покривка (простете неуменията ми за гладене), тишлайфер и matching салфетки, мини Дядо Коледа в зелено, който може да мине и за Гринч, свещ и сукулент (ама как иначе).

Не подминахме и шведската кухня, която при нормални обстоятелства посещаваме винаги в магазините на ИКЕА, и я пренесохме у дома – добавихме грах и нар към класическите кюфтенца с картофено пюре и се получи много свежо. Вече са заредени и коледните лакомства – ще ги обединя под „джинджифилови бисквитки“, защото са основен highlight за мен – в празнични опаковки, с които освен себе си, можем да зарадваме и някой друг.

А за всеки по-дребен аксесоар, вече можем да се насочваме и към новия магазин, който столичани и провинциалисти в повече получихме като подарък за 10-годишнината на бранда и се намира в Mall of Sofia. Ако все още не сте го посещавали – той е обект от ново поколение,който допълва ИКЕА София (на Околовръстното) – в него можем да открием селекция от 1000 от най-търсените артикули, да се консултираме за проект на кухня или гардероб и дори да направим поръчка. Е, разбира се, можем да се насладим и на Swedish food market, за пълно изживяване, и накрая всичко да платим безкешово и безкасово. Идилия за милениълския ми
дух! 🙂