Bulgarian trips, PACK UP

Каравани под наем на Къмпинг Гардения

Здравейте хора, добре сте ми дошлЕ!

Ако не за друго, то със сигурност може да разчитате на мен за публикации относно къмпинги! Това е четвъртият такъв пост в блога и четвърта година, в която избираме да прекараме едноседмичната си почивка в каравана, вместо в хотелска стая и това е един от най-добрите избори, които сме правили.

Тази година, обаче, сме просто изумени от това какъв къмпинг съществува на нашето Черноморие! И искам да го споделя с вас, макар още на първите редове да знам, че едно нещо, което не е видяно и преживяно, няма как да бъде почувствано.

Мястото е Къмпинг „Гардения“ и още щом отворите сайта, ще видите че това НЕ е локация, която Bear Grills би избрал за следващото си приключение. Намира се между Китен и Лозенец и разполага с парцели за каравани (наемат се на сезон), бунгала (може и за по-кратък период), глемпинг (да, там се намира GoraGlemping) и кемпери.

Нашите каравани наемаме от Каравани под наем Dream. Били сме техни гости и на Градина, но от тази година са на Гардения и макар в началото да имахме притеснения, още щом стъпихме на паркинга, бяхме сигурни, че тук ще ни хареса повече. В страницата им във Фейсбук ще видите 100% реални снимки на парцелите, които са с отделен санитарен възел, електричество и интернет.

Благодарение на кухненските уреди (и прекрасната ми кумичка) пък ядохме палачинки и мекици за закуска, за обяд хвърляхме по някое кюфте и зеленчуци на скара (има и барбекю), а в една от вечерите дори си направихме паста 😀

Всяка каравана разполага и с кафе машина и кана с нагревател – консумативите са от вас.

В къмпинга има и две общи санитарни помещения, в които има пералня и сушилня, ако много ви залипсват домакинските задължения…

GARDA пък е красивият ресторант, в който хапвахме вкусно и се наслаждавахме на директен излаз към плажа Караагач, но препоръчвам да си правите предварителна резервация за вечеря и да имате предвид, че между 16 и 19ч кухнята не работи.

Ще спомена и супермаркета, в който буквално има всичко необходимо, дори да решите да останете завинаги. А дори нещо да липсва, то се поръчва и още на другата сутрин е налично. От брашно и сол, през хубави алкохоли, чак до хладилник на Vivenda!

Из целия къмпинг има кътчета за отдих с диванчета – да си поговориш с приятел, да си почетеш книга, да се обадиш по телефона на майкини си или просто да побозиш в Instagram.

В профила на @dreamlandbydeya съм споделила и част от живописния път от къмпинга до плаж Корал, където видях невероятно чисто море… за съжаление, нищо общо с плажа на Каваци, а още по-малко с този в Св. Влас.

Наоколо са и плажовете Китен Юг, Лозенец, Нестинарка, Арапя… абе, потърсете си приключение и ще го откриете на юг.

Ами май… това е.

Благодаря ви че отделихте от времето си да прочетете тази публикация и се надявам да съм била полезна. И още повече се надявам догодина да се видим там!