DREAMER'S BLOG

Моминско парти vol.2

Gals, може би сте виждали, а може би не сте, но през миналата година тук публикувах съвети по повод организирането на моминско парти и имаше доста позитивен отзвук.

Тази година, обаче, с нови сили, повече опит и covid-19 срещу мен, организирах цял момински трип и реших, че би било много по-лесно ако в началото бях открила някакъв конкретен guide със стъпки в организацията. Та, ето го и него.

Започваме с може би най-голямата подсказка – всяка година някоя мила дама създава във Facebook затворена група с името „Моминско парти…“ и съответната година. Добавяйки се към групата може да откриете идеи и съвети как да ги реализирате и то от вече изпитан източник. Винаги четете коментарите – в тях е истината, сега може да ви се струва непотребно, но после нещо ще ви скимне и е хубаво да сте подготвени.

Как да изберем мястото?

За топлите месеци вариантите са или къща под наем с басейн или хотелче на морето. Най-лесно ще определите едно от двете, спрямо това колко гости ще има. Така че първо искайте потвърждение и някаква сума за аксесоари и капаро и след това изберете. Задължително се спрете на локация, за която има опция за връщане на парите, защото всичко се случва, казвам от опит.

При нас, след няколко промени, остана Созопол и Семеен хотел Софи, който аз оцених високо в booking заради милото посрещане, чистотата и уюта (разбира се, немалка част от позитивните ми впечатления идват и от огромната растителност вътре, която те кара да се чувстваш като в малка, поддържана джунгла :D).

А после?

Най-ефективно е да определите един или два цвята, в които да се движите – има го и в предния пост, затова тук няма да наблягам. При нас избора беше бледо синьо, защото е любим на булката.

Какви аксесоари да поръчам?

Виждайки отблизо как се организира ергенско парти, осъзнах колко „прахосваме“ ние жените. Затова се постарах да поръчам минимален брой вещи и повече неща, които могат да се ползват. В този случай не всички от гостите бяха ангажирани с партито, затова реших да ги изненадам с нещата, за които самите те са платили 😀 Купих кутии с капак и във всяка от тях сложих хавайско герданче за плажа, чашка за шампанско с име, мини бутилка (от JUMBO и ги напълних със синьо вино), ластичка за коса (ластик на метър, който аз си нарязах и вързах), класическа лента за вечерното парти, лепенка, за да не ни спират неудобните обувки и разбира се – кралят на кралете – алказалцер, за да се броим живи и на другия ден. Надписах кутиите с имената и датата и ги завързах с бледо синя панделка. Беше много ефектно, когато ги видяха.

Какво да НЕ забравя?

Без значение къде празнувате – ако ще се храните навън, проверете добрите заведения (за обяд, вечеря, бар) и запазете маса с точен час. Повярвайте ми добрата подготовка е почти всичко.

И като казахме ядене…

Тази година поръчах бисквитки (от ТУК) – всяка от тях е опакована, по-лесни са за пренасяне и чакане с часове…, могат да се изпратят по куриер и могат и да не се ядат веднага (или да ти останат за красота).

Ако празнувате през деня, моят съвет е да направите плата с плодове. Лятото е сезонът на любимите ми плодове и не знам как не се сетих да го направя аз, но се надявам, че на друг ще свърши работа.

Само ще ядем и ще пием ли?

Много е важно да изберете подходящи за булката и гостите активности. Иначе ще бъде просто като Коледа посред лято.

Поръчах ръчноизработен албум за повода и взех назаем фотоапарат за моментни снимки. Булката се снима с всяка и на всеки лист сложихме снимка + пожелание. Снимайте се заедно, но не го обръщайте на фотосесия – обещавам, че повече спомени ще останат ако изживеете весело деня заедно.

Обадих се на младоженеца ден по-рано и го помолих да отговори на 15 въпроса (Кои са любимите храни на булката? Кой номер обувки носи? Как са трите имена на тъщата?…). Записах отговорите му и на дневното парти ги зададох на булката. Ако отговори поне на 50% от тях, както е отговорил той – шотове пием ние, ако ли не – шотовете на всички изпива тя 😀

Kitty talks. Голям фен съм на картите на Ipsy и ги взех с мен. Отделихме само тези, които се отнасят за любов и освен четящата, и всички останали трябваше да дадат отговор за себе си.

Вечерта всички момичета се облякохме в бледо синьо и отидохме на бар. Останалото ви е ясно.

Барове и ресторанти, които запазих:

– Ресторант „Вятърна мелница“ в края на Стария град;

– Ресторант „Porto Elea“ на марината;

– Бар Ботаник, Черноморец за дневното парти;

– Джанка del mare за обяд през деня (точно преди Ботаник);

– Бар Elvis за кOпонa

За по-лесно направих графика с резервациите и локациите в canva и го принтирах за гостите.

П.С. Няма да си спестя хаплив коментар и ще кажа, че не е красиво дори в последната си моминска нощ, булката да парадира с леко поведение. И не само тогава, и не само за булката се отнася 😀

И те това е – Весело изкарване и не забравяйте – красотата е временна, но класата е вечна 😀