COOK BOOK

Протеинови палачинки (ама вкусни)

Свободното време, на което мога да се насладя са основно уикендите, дори и в този период. Нищо. Благодарна съм, че работя. Благодарна съм и че съм „задължена“ през събота и неделя да си оставам у дома – кухнята и чревоугодничеството ми ликуват!

Миналият уикенд ви обещах рецепта за протеиновите палачинки и ето я и нея, рано-рано в първия почивен ден, за да имате време да я реализирате до края на уикенда.

Взехме я от наш приятел (27, синеок, необвързан) и я доукрасихме по наш вкус, както правим винаги в кухнята ни. Любовта към експериментите ни е водила не веднъж и два пъти в задънена улица или практически – до празен стомах късно вечер, но това не ни спира да опитваме и понякога, както в случая, се получават и добри неща 😀

Продукти:

150 гр овесени ядки
1 мерителна лъжица протеин (нашият е шоколадов)
1 зрял банан
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао на прах
прясно мляко
ванилия

Начин на приготвяне:

В блендер или с пасатор разбиваме 150гр овесени ядки докато не заприлича на обикновено брашно, добавяме мерителната лъжичка протеин, бакпулвера, какаото и ванилията и отделяме в купа. Измиваме блендера(пасатора) и слагаме нарязания банан, яйцето и прясно мляко на око – идеята е консистенцията да стане като на боза (Любен каза така да напиша :D). Съветвам ви в началото да налеете по-малко и при нужда (ако стане сместта много гъста след добавяне на „брашняната смес“ да сложите още малко). Двете се смесват и разбиват докато не се получи еднородна смес – като за обикновени палачинки.

Първите 1-2 палачинки винаги са „за кучето“, но се старайте да разстилате добре сместта и палачинката да бъде максимално тънка.

Малко масло на тигана никога не е излишно. Като се пукнат всички балончета е време за обръщане.

И воала.

Ние овкусяваме с мед или с домашно сладко и сирене. Тук вариациите са безкрайни.

*Ако сте фенове на канелата – може да добавите и от нея в брашняната смес за аромат.

И нека всички съботи бъдат посрещнати с хубаво кафе и вкусни палачинки!