Fashion

Да обичаш на инат

Заглавието на тази публикация е такова, защото това са единствените думи, които изскачат в съзнанието ми, когато се сетя за Теодора и TeАdore.P.

Те са последните герои в рубриката за Български брандове за 2019-та, те са моят десерт за вас.

Запознах се с Теди още през октомври, пихме кафе навън, в топлата есен и тя ме запали по нейната собствена страст съвсем неусетно (за нея).

Може би се чудите защо всеки път ви разказвам за хората, които стоят зад марката и зад прожекторите.

Ами защото те стоят в основата на любимите ни дрехи – техният вкус и безспирна работа са наше вдъхновение и си мисля, че ако опознаем тях, можем да опознаем и нас самите.

Магазинът на TeАdore.P в София отваря врати преди точно една година (плюс/минус няколко дни), а от тогава насам Теди жонглира успешно с майчинство и работа (и то каква). А резултатът са много луди дни, безсънни нощи и едни от най-приказните дрехи, до които съм се докосвала някога.

„Вярвам, че най-силното оръжие в съвременния свят на еднаквости е изборът да бъдеш осъзнато и взискателно различен.“

И така, в деня, в който се видяхме, тя стана най-ярката ми среща.

TeAdore P. е нейното отражение – моден бранд, който се придържа към класически силуети, но привнася нов прочит към визуалната изчистена елегантност. Създателката държи изключително на качествените и естествени материи, на конструирането и прецизното изработване на всяка дреха, на цветовите комбинации, на внимателните детайли. Теди вярва, че тялото, което жената обича, трябва да се облича с безкомпромисно внимание. Колекциите ѝ съвместяват елегантен стил, спортен дух и улична мода – три словосъчетания, които ме описват отвсякъде.

Роклите от коприна и палтата от лимитираната серия по повод рожденния ден на бранда, изработени от естествена вълна и кашмир в отличими пастелни цветове, са приютени в бутика на улица „Парчевич“ № 36. Това от снимката в черно, вече е отлетяло при собственичката си, но това да не притеснява никой – брандът не вкарва рамки – в магазина бройките са ограничени до 4–5 от модел, всеки от които може да бъде прекроен или изработен по поръчка.

Стойността на физическите магазини, особено когато собствениците са толкова гъвкави, няма как да бъде заместена, нали? Разговорите за мода по време на проба дават достъп до желанията на всяка специална дама, както нищо друго.

За да достигнат до всички нас, обаче, скоро ще се появи онлайн магазин на TeAdore P. А докато това се случи, открийте ги във Facebook и в Instagram профила на бранда.

П.П. На тези снимки се чувствах като в my dream life и така и изглеждах. Всички имаме нужда от малко смели решения, за да се почувстваме себе си, нали? Аксесоарите от снимките, също са част от артикулите, които могат да бъдат намерени в магазина на Парчевич 36.

И понеже съм в поредица на споделяне на идеи за коледни подаръци – при Теди ще откриете и много красиви подаръчни ваучери за тези, които най-много са слушали!