Fashion

Градски мацки в бутиков стил

Кога открих собствения си стил и започнах да се харесвам всеки ден? Откакто спрях да пазарувам в големи молове и активно започнах да търся български марки. Приемам, че главен виновник за това е именно списанието и тази рубрика и ви срещам със SHADÈ.

Преди повече от месец, те ме поканиха в своя “дом” в София (магазинът на ул. Солунска 34) и така се запознах с Габриела.

Заедно с нейната майка, те създават бранда преди цели 4 години с идеята да създават елегантни дрехи за всяка дама, която иска да се чувства забележителна всеки ден. Двете стартират с ателие, днес вече имат магазин, за който стриктно се грижат като тяхно дете.

Дизайните елегантно business/casual съчетание, платовете са качествени и ефирни, а бройките – лимитирани, защото всъщност това е смисъла на бутиковите дрехи. За сметка на това можем да открием нови рокли и сетове много по-често от стандартизираните пролетно/летни и есенно/зимни колекции, а гардеробът ни харесва това.

Като допълнение предлагат услугата всеки един модел да бъде коригиран спрямо индивидуалните нужди на клиента – нещо, което не може да бъде срещнато в огромните франчайзи и ми спестява няколко ходения до шивач (а да не говорим и, че не е толкова лесно да намериш такъв).

Създавайки лимитирани серии и модели, изработени в единични бройки, те ежедневно се борят да предизвикат усещане за идентичност и неповторимост. А основното им кредо е, че красотата е в това да създаваш нещо различно, нещо твое, нещо в което, влагаш цялата си душа.

След дълго чудене в пробната, избрах този сет в синьо като идеална комбинация за ноемврийските дни в офиса, но и casual съчетание с кецове през уикенда.

Може да открийте SHADÈ във Facebook, Instagram, на boutiqueshade.com и на ул. Солунска 34.