Tech

Betty the robot

Попитайте ме какво ще правя този уикенд и няма да имам конкретен отговор. Обаче със сигурност знам какво НЯМА да правя – няма да мия прозорци и баня! 😀

Ако следите профила на @dreamlandbydeya в Instagram, то знаете, че преди около 3 седмици там започнах да показвам нов герой – Betty.

Какво е това?

Betty e изкуствен интелект, който е създаден да ни отменя в една от най-мразените домакински работи – чистенето на прозорци и бани. И не само – роботът е подходящ за почистване на всички гладки повърхности у дома, включително стъкла, огледала, дървен под, керамични плочки и дори мрамор. За да случва всичко това, обаче, Betty има нужда от отговорно собственици, които да спазват всички инструкции за употреба, посочени в книжката от MClimate.

Тя има нужда от „добра компания“, а аз мога да си чета книжка или да гледам филм и да си пия джинче, хвърляйки и по едно око.

Betty се закрепя чрез вакуумен мотор, което позволява и придвижването и върху вертикални повърхности, но за да бъда максимално конкретна „закачам“ тук своят опит за плюсовете и минусите от работата с нея.

Плюсове:

1. Artificial Intelligence technology – това, ме впечатли особено, тъй като тази технология и позволява да създаде собствен маршрут и да разпознае, когато е „видяла“ всички 4 рамки на прозорците, свършила си е работа и спира сама.

2. Работи супер бързо и почти не се усеща кога е успяла да премине през целия прозорец.

3. Фините микрофибърни кърпи са МЕГА добри и не оставят никакви следи (тук важен детайл, с който бихте се запознали в инструкциите е, че преди да започне да чисти с препарат, роботът трябва да мине през повърхността на сухо, за да изчисти праха – така се избягват замазаните следи).

4. Вградена Un-Interrupted Power System – в случай, че токът спре, докато Betty работи, а вие не сте я изпуснали от поглед, тази система позволява допълнителни 30 минути, които да я задържат стабилно залепена за повърхността.

5. МОЖЕ да се пуска и на външни прозорци – това беше най-задаваният въпрос – но трябва да и се осигури максимално внимание – или да закачите въженцето и за нещо стабилно или да го държите, като я наблюдавате.

Минуси:

1. Стори ми се малко кофти факта, че Betty работи единствено на контакт, но предполагам, че технологиите тепърва ще се развиват и в тази насока. За тази цел създателите я изпращат с 4м. кабел, така че да не се изпита никакъв дискомфорт.

2. Изненада ме, че е шумна – разбира се не колкото повечето прахосмукачки, а и целият шум на света, не може да компенсира липсата на миене на прозорци.

3. Това не знам дали е минус, но – поради формата си Betty не може да почиства ъгли и там все пак ще трябва да се намесите, но едно са 5 ъгъла, друго си е да се превръщаш в алпинист от прозореца поне два пъти в годината.

И сега любимата ми част:

Защо да си закупим Betty от MClimate, вместо да се възползваме от малко по-евтините и сестри в китайските сайтове?

Поръчвайки от MClimate ние получаваме:

  • без митници, с бърза доставка и Quality control – за да не ни побеляват косите в очакване на нещо, което въобще може да не изглежда така, както на снимките, пък може и въобще да не дойде;
  • инструкции на български език, с които лесно и много отговорно да се отнесете към домашния робот, който ще ви служи с години при правилна употреба – те са си направо малка книжка с отговори на всички възможни въпроси, които изникнаха при мен, когато я видях;
  • и като казах „ще ви служи с години“ – MClimate обслужват роботчетата за периода на гаранцията (2г.) до няколко дни след подадена заявка. А съм убедена, че дори и след нейното изтичане, не биха останали безразлични, в случай, че клиент се свърже с тях;
  • и разбира се – добрият, стар ЗЗП – закупувайки продукт от тази българска компания, Законът за защита на потребителите ви гарантира 14 дневен срок, в който можете да върнете продукта без да посочвате каквато и да е причина или в случай, че се повреди абсолютно безплатно.

И за да бъдем максимално яки, заедно с MClimate, предоставяме код за отстъпка: DreamlandByDeya, с който сваляте 40лв от редовната цена на Betty*.

Защото всички ние сме силни и независими хора (да, и мъжете чистят прозорци) и в динамичен свят като нашия заслужаваме да се поглезим, оставяйки мръсната работа на някой друг, за да отделим време в което да оставим нещо след себе си…

Ако статията ви е била полезна или имате въпроси, пишете ми и с радост ще се отзова! 🙂

Ако не сте попаднали на супер любимата ми Maya – отново порода изкуствен интелект, но за под, вижте я ТУК.