Cosmetics

Слънцезащита от Nivea

Надявам се да се включвам навреме, преди всички да са направили избора си на продукти за лятото. „Слънцезащита от…“ ще бъде една кратка поредица от публикации, която ще обхване всички слънцезащитни продукти, които съм получила като PR пратка през този сезон.

Започваме с Nivea.

У дома използваме продуктите на марката откакто се помня, като започнем от класическия Nivea creme и преминем към кремовете за лице, ръце, тяло… Всъщност първата ми работа беше точно като промоутърка за този бранд и си спомням много ясно, колко добре бях научила цялата им гама – на сън да ме бутнеш, започвах да рецитирам 😀

В последствие започнах да експериментирам повече, но винаги съм разполагала поне с душ крем и лосион за след къпане в travel size (купувам ги от dm).

Последният слънцезащитен продукт на Nivea, който съм използвала беше олио с възможно най-ниския фактор, може би преди около 2 години.

От тогава нататък, обаче, нагласата ми се промени и започнах да търся истинска слънцезащита, като миналата година я срещнах в лицето на друга марка.

Преди около месец при мен пристигна голям кашон, а в него открих капела с голяма периферия, свежа, синя мешка, мидички, а също и слънцезащитен крем за лице + protect&bronze спрей SPF 30.

Признавам, че нямах никакви очаквания и търпеливо изчаквах да стане време за плаж, за да ги пробвам. През това време получих супер позитивен фийдбек от една прекрасна млада дама и успях да се развълнувам.

И така преди около 3 седмици за пръв път успях да тествам двата продукта:

Слънцезащитен крем за лице за нормална към мазна кожа SPF 50 е единият от двата нови продукта за лице на Nivea (другият е против стареене и пигментни петна, отново SPF 50). Това, което ме изненада приятно е, леката формула, която се нанася също толкова лесно, колкото обикновен крем за лице – не оставя петна, не лепне, не омазнява кожата, а същевременно успява да я хидратира и омекоти. Кремът е матиращ и има високоефективна UVA/UVB защита срещу слънчеви изгаряния и други увреждания.

Nivea sun Protect&Bronze SPF30 спрей помпа е новият продукт за тяло, като помпичката наистина прави използването много лесно – не се разтича и си има предпазител. Разпознах SPF 30 като идеалният слънцезащитен фактор за моята кожа (въпреки че съм мургава) и след използването му за пръв път от много време насам не успях да изгоря, въпреки че бях под слънцето през целия ден. Формулата е отново лека и немазна, но високоефективна и водоустойчива (като това не ви извинява да не се мажете след намокряне 😀 ).

Съдържа натурален екстракт от про-меланин за стимулиране на естественото почерняване на кожата, без оцветяващи съставки.

Разбира се, за всички слънцезащитни продукти важи редовното и щедро нанасяне, като хубавото разнасяне е задължително (за да не станете на петна). Каквато и да бъде грижата за кожа, ако не се използва достатъчно често и спрямо инструкциите, тя не би могла да си свърши работата.