Cosmetics

Workshop with Rene FURTERER products

 

Преди по-малко от месец получих покана за Workshop на гости при вносителя на Rene FURTERER в София. Разбира се, се зарадвах, защото този тип формати е нетолкова често срещан сред събитията на които съм била. Със сигурност, обаче, не очаквах да науча толкова много нови неща, които никога не съм правила и знаела, и които още в същия ден добавих в грижата за косата си.

Бяхме посрещнати съвсем „в кухнята“, където вече се майсториха прически на редовни клиенти на салона, имаше вино с ягоди в 11ч. преди обяд и много шоколад!

И за да докажа, че не само съм хапвала и пийвала на това прекрасно местенце, ето какво успях да науча стъпка по стъпка в грижата за коса!

Истината е, че много често, ние, дамите сме склонни да се грижим за дължината, бляскавостта, здравите краища на косата, а не се сещаме, че всичко това започва отвътре. Ако корените и скалпа не са здрави, ако не започнем от това, което е „невидимо“ за окото, трудно ще постигнем сияен резултат за дължините. Поради тази причина тук ще споделя някои от триковете за които ни разказа Биляна, докато бяхме им бяхме на гости!

Замисляли ли сте се колко често разресвате косата си?

Аз го правя веднъж дневно. Полезната доза е поне два пъти, защото скалпът има нужда да се „освободи“ от мъртвите косми, за да направят място на новите.

Полезно за скалпа и респективно за растежа е и масажирането, като се започва от врата. Например повреме на работния ден, слагам лакти на бюрото, навеждам главата напред и масажирам в продължение на 4-5 минути. Така хем ще си направите кратка почивка, хем ще бъдете от полза на скалпа си.

Двата продукта на Rene Furterer, от които останах впечатлена след първото използване са регенериращият концентрат Complexe 5 и маслото за коса и тяло 5 Sens.

Complex 5 e регенериращ концентрат за коса и скалп, подходящa основна грижа, която заздравява косата от корен и пречиства скалпа в дълбочина. Съдържа комбинация от 53% чисти етерични масла от портокал, лавандула и антисептик, които стимулират микроциркулацията, освежават скалпа, подсилва растежа на косата, а ароматът е безкрайно свеж. Нанася се 1 или 2 пъти в седмицата директно върху скалпа, разделяйки косата ред по ред, чрез масажиране.

5 Sens е сухо масло за коса и тяло, подходяща интензивна грижа за цялата година. Маслото съдържа 5 натурални растителни масла, които подхранват и защитаваt косата, а нанесени върху тялото хидратират и озаряват вашата кожа. Активните съставки са масло от шафран и масло от сладък бадем.

Маслото може да се нанася върху кожата след баня и по едно-две впръсквания на влажна или суха коса без отмиване.

Как използвам двата продукта аз?

Първо разресвам добре косата, след това нанасям на няколко места в корените от концентрата. После впръсквам по дължините сухото масло (повече количество отколкото бих впръскала ако след това няма да отмивам) и разресвам хубаво от корена до долу. Оставям така за 10 – 15 минути и след това измивам с шампоан.

Трикове при измиването на косата:

Разбира се, като всичко останало, косите ни са различни. Някои имат нужда от миене 1 до 2 пъти седмично, а други почти през ден. Ако сте от втория тип е задължително да използвате лека и щадяща грижа. Шампоани, предназначени за ежедневна употреба и балсам, вместо маска. Препоръчително е маските, също като регенериращите продукти, изброени по-горе да се използват до два пъти седмично.

Аз самата се чудя какво да правя, докато чакам по 5 минути действие на шампоана, а после и на маската, преди да ги отмия – слушам музика, ослушвам се, пея си и пак ми се вижда много време. На workshop-а Биляна сподели, че и за това има трик: първото нанасяне на шампоана е, за да я измиете от мръсотията. Тоест слагате шампоана в корените и дължините и после с масажни движения го отмивате хубаво. Второто нанасяне на шампоан може да бъде само в корените, а в същото време маската да действа по дължините. Така общо чакането става 5 минути!

След процедурата, поднесена по този начин, косата ми буквално бухна от кеф 😀

Продуктите от марката Rene Furterer могат да бъдат открити в почти всички аптеки, както и онлайн.

*Публикацията не е в следствие на колаборация или платена реклама.