Cosmetics

Ежедневен грим за 5мин.

Съвсем наскоро започнах серия постове, в която споделям любимите си продукти, които използвам на ежедневна база. Първият пост беше изцяло насочен към бялата козметика от КORRES, а днес продължаваме с всичко, което използвам в ежедневния си грим.

Съвсем простичко, бързо и лесно – без излишни помпозности, за които и без това нямам време в бързината сутрин 😀

Не твърдя, че съм професионалист в грима, по-скоро съм аматьор – не използвам много скъпи продукти (знам, че не е правилно), но предпочитам да инвестирам повече в други неща.

1. Олио с дива роза – това е продуктът, който използвам вместо основа. Богат е на супер витамин C, има успокояващо, омекотяващо и изпълващо действие, а в комбинация с текстурата му прави фон дьо тен-ът лесен за нанасяне. Слагам две три капки върху почистено лице и с леки движения го разнасям по цялото лице. Може да се нанесе и върху четката за фон дьо тен, а в дните в които не ползвам такъв (което напоследък е твърде рядко), слагам 1-2 капки от него в дневния крем. Аз използвам олио от KORRES – доста е икономично и го препоръчвам, но на пазара има много продукти от този вид, така че ви съветвам да четете добре съдържанието и да намерите най-подходящия за вас.

2. Коригиращ фон дьо тен флуид от Vichy – това, което търся при фон дьо тен-ите е покривност –  просто не им разбирам смисъла на останалите. Dermablend е създаден да коригира средни до тежки кожни несъвършенства – при мен в последните месеци се появи тежка пигментация, (с която в момента се боря и ако успея ще ви споделя как) която имам нужда да прикрия добре. Разбира се този продукт е по-тежък (неподходящ за горещите месеци), но не колкото останалите на пазара, които предлагат такъв тип коригиране. Създателите посочват, че може да покрие дори татуировки, но това е по-скоро преувеличено – при по-сериозни несъвършенства нанасям малко повече върху съответната зона и разнасям с леки потупващи движения. Силнo препоръчвам и четката за фон дьо тен от снимката (вдясно) – откакто я имам животът ми е по-лек и не се шегувам. Разнася лесно и много хубаво – може да ги намерите в повечето дрогерийни магазини.

3. Матираща пудра – ползвам отскоро. Кожата ми е нормална към смесена и в следобедните часове, обикновено започвам да усещам неприятно омазняване, което матирам с пудра от марката на dm – trend IT UP – Expert finish. Това е първият ми продукт на марката и ми се струва съвсем окей в съотношение качество – цена. Нанасям на 2-3 места с апликатора в опаковката и разнасям с четка за пудра.

4. Спирала – вторият най-важен продукт за мен. За спиралата от снимката съм споделяла и преди – тя също е от KORRES. Падам си по нея, защото съдържа освен вулканични минерали и следните екстракти:

  • екстракт от памук със защитно и подхранващо действие;
  • екстракт от водорасли, стимулиращи растежа и намаляващи накъсването;
  • екстракт от мащерка с антимикробно и противовъзпалително действие;
  • пирей – източник на хидратиращи агенти и минерали;
  • екстракт от гроздови семки, защитаващ от свободните радикали;
  • смес от полимери, извлечени от слънчогледови семки, които позволяват на туша да обгърне миглите за искрящ завършек.

5. Червило и молив за устни – откакто нося червила (което всъщност не е чак толкова отдавна), винаги съм имала поне едно на Golden Rose. И въпреки лошата им слава заради оранжевите лица едно време, с чиста съвест мога да призная, че червилата (а и highlighter-ите) са им сила. Мнооого често се случва да ме питат с какво червило съм и почти всеки път срещам изненадани реакции след като им покажа това (на стойност около 4лв). Любимци са ми кафеникавите и лилавеещите отенъци, но на ежедневна база се спирам на първите. Това от снимката е №16 от Velvet Matte колекцията им, а моливът, с който го съчетавам е №502, отново Golden Rose, Dream (ама може ли) Lips.

6. Последна, но не на последно място – четката за вежди. Моята е от AURA и като човек с много плътни вежди, определено я препоръчвам. От повече от година вече не използвам молив, сенки или какъвто и да е друг продукт върху веждите си, тъй като преди това бях неразделна с молива си с години и бях забелязала оредяване. От време на време (разбирай веднъж на няколко месеца) слагам от гелът на Maybelline – Brow tattoo и ми допада, но не е за ежедневни нужди. Затова всяка сутрин просто „сресвам“ опърничавите за финал и политам към офиса.

Надявам се да съм ви била полезна с този пост! Ако е така – пишете ми в коментарите, а ако не е – пак, за да знам какво бихте искали да виждате!

xoxo, Deya.