Cosmetics

Грижа за кожата от KORRES

В последната година често мога да бъда забелязана около Софийски, размятаща малка торбичка в цвят каки и усмивка до ушите. Причината е партньорството ми с гръцката марка за бяла козметика Korres, която беше и причината да започна да чета повече състава на козметиката, която купувам и да се старая все повече повече за кожата си.

Вече на няколко пъти тук сте попадали на ревюта за продукти на марката, за които съм писала в Biograph, но днес идеята е друга.

Имам голямото желание поетапно да разказвам за любимите си продукти за лице, тяло и коса, в случай, че мога да бъда полезна с някой от тях, а откакто започнах да получавам и много запитвания за това, реших, че няма накъде повече да отлагам.

И както може би вече се досещате, ще започна с няколко продукта от Korres от серията Натурална гръцка маслина, които използвам всеки ден.

Тук ще вметна, че историята на марката е много вдъхновяваща и зад нея се крие малко момче на име Георгиос Корес, който от осемгодишен започва да си играе със съставките и продуктите зад аптечния щанд, където майка му работи. Ако ви е интересно – вижте повече тук.

1. Започваме с кремът за лице – хидратиращ и матиращ, подходящ за всеки тип кожа. Ако ви се струва познато, това е защото вече съм ви разказвала за него. Използвам го всяка сутрин от доста време насам и това определено е един от най-икономичните ми продукти. Нанасям го сутрин и създава матов филм върху кожата ми, който спира студения въздух и (надявам се) мърсотията. Повече за съставките вижте тук.

2. Следващ е душ гелът Маслинов цвят, който под душа образува кремообразна пяна и мирише прекрасно. Това е продукт, който е обогатен с екстракт от маслинови листа – почиства нежно и спомага за поддържането на естествените нива на хидратация – нещо, с което аз имам проблем. Формулата НЕ съдържа: Минерални масла, парафинов восък, силикони, парабени, пропилен гликол, етаноламини, PEG, ALES, синтетични багрила, фталати, полициклични мускуси, ретинол, животински вторични продукти. Дерматологично тестван, с неутрално pH и най-важното – 87,4% естествен състав.

3. Крем за тяло Маслинов цвят – обогатен с масло от маслина „екстра върджин“. Винаги съм била с много суха кожа и често съм скипвала „мазането“ заради всички онези продукти, които оставят мазни следи. Кремът ме спечели с бързата и лесна абсорбация, като същевременно прави кожата мека и подхранена през целия ден. Съдържа още бадемово масло и активно алое, които енергизират клетките на кожата, укрепват имунната ѝ система и стимулират синтеза на колаген и еластин.

4. Мляко за тяло с кисело мляко – продуктът не е част от серията Гръцка маслина, но е особено подходящ за сухите зони като лакти, колена и ходила. Освен кисело мляко, продуктът съдържа още бадемово олио, активно алое и провитамин В5.

Към всеки продукт ще откриете линк, водещ към сайта на марката за повече подробности.

Надявам се информацията да бъде полезна за вас, тъй като за мен беше трудно да открия наистина добри и чисти продукти сред вълната, която ни залива всеки ден.