DREAMER'S BLOG

5 начина да НЕ бъдем досадни в Instagram

Преди няколко дни в профила на @dreamlandbydeya пуснах въпросник за това какво ви се чете. Като оставим настрана комично-трагичните отговори на приятелите ми, един от вас успя да ми припомни една тема, която доста дълго отлагах.

Instagram се развива всеки ден и час и всички, които „работят“ за красив feed, знаят това. Истината обаче е, че всички спомагателни приложения и трикове вече не са тема табу и почти всеки може да поработи с тях и да постигне желания ефект.

Предполагам е за наша радост, тъй като всичко това е вследствие на повече споделеност между нас, НО на практика по този начин уникалността в профилите се губи стремглаво.

Не мога да твърдя, че съм Instagram master, но като обикновен простосмъртен със сигурност знам какво ме дразни в някои профили (та дори и в моя понякога) и ще се радвам ако това достигне до някой от вас и ви накара да се замислите.

4569 stories дневно на сгради, храна, маси, столчета, шрифтчета и т.н.

Всяко едно от тези неща заслужава внимание, но нито едно нещо на този свят, което е в прекалени дози идва в повече.

Fake attitude

Повече от ясно е, че в социалните мрежи и като цяло на снимка всеки иска да изглежда добре. Но има разлика между добре изглеждащи снимки и онази прекалена чистота, доброта, весели стикерчета, невинност, класическа музика и розови очила, които всички (надявам се) можем да прочетем като неискрени.

Individuality

Общо взето всички по-малки профили се вълнуват от практиките (визията) на големите, но напоследък виждам все повече еднакви снимки, филтри… И там точно губим себе си и причината хората да ни следват. Защо да следвам 50 еднакви профила, като мога да получа същото от само един?

#Hashtags

Безброй хаштагове. Под поста, в коментарите и не знам още къде. Някъде прочетох, че е абсолютно inappropriate да пишем по повече от 4 #hashtags на пост, a ако някой от тях дори не е пряко свързан с изображението, било сигурен сигнал, че трябва да бъдем unfollow-нати (пр. #blessed под снимка на красива сграда). И са прави.

Fake followers

И като за десерт – любимото ми. Последователи натрупани чрез програмки и собствениците им, които си вярват. Стартирах блога, защото обичам да пиша, а социалните си мрежи – защото той не може да съществува истински без тях. Харесва ми да споделям. А за онези, които създават профили и купуват последователи само, за да може да изкарат някой лев от брандове (които явно не са съвсем в час с тъмните практики или пък не им пука)… too bad for you. Разбира се, това е въпрос на избор, но ако очакваме да си купим например 5 хиляди индийски профила и после решим да създаваме съдържание за таргетирана аудитория, която да има адекватен response… Няма как да стане.

И сега, докато не сте ме намразили… няколко смешни добавки, които намерих в Google:

Selfies

Селфитата са позволени само в няколко случая: ако работите в модната индустрия и е важно да покажете някакъв аутфит или част от аутфит за работни цели или ако пък сте на жестоко място и няма кой да ви снима… А селфита, които включват „kissy face“ са абсолютно забранени и съвсем не секси. И такива в кола… Всички имаме такива снимки, но те не бива да присъстват в Instagram, независимо колко слаба изглежда ръката ни…

The #TBT

Страхотна възможност да споделите стари готини снимки. Не е ок обаче, всеки четвъртък да го правите. Ако имате две силни попадения, може да го направите в рамките на две седмици… Не смейте да го правите в третата! А да публикувате в четвъртък преди 9:00 изглеждало зле – сякаш цяла седмица сте чакали да дойде моментът 😀

1 thought on “5 начина да НЕ бъдем досадни в Instagram

  1. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say superb blog!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *