Fashion

Подаръци, които остават

Може би вече знаете, че обичам да „предавам“ нататък всичко добро, което ми се случва. Това е и причината всеки месец в списанието да разказвам за един български бранд, който заслужава да достигне до повече хора, не само защото е български (това е просто добра добавка и моя начин да стимулирам своите), а защото той създава нещо красиво и най-вече стойностно.

За DS Leather Goods разбрах от Любен преди няколко месеца и той ме свърза със създателя на бранда – Деян Стефанов. Той прави дизайните и ръчно изработва всякакви изделия от естествена кожа. Казвам „всякакви“, защото в профилите в Instagram & Facebook ще откриете чанти/клъчове, дамски и мъжки протмонета, облекла за бележници/планери, колани, ключодържатели и всичко кожено, което би могло да ви хрумне. Причината е, че всеки продукт е индивидуален и по поръчка – от избора на кожа и дизайн, до персонализирането с инициали и внимание към детайла.

На въпроса „Какво прави твоят бранд специален?“, Деян отговаря така: „Създавам с мисълта за дълголетие, минимализъм и функционалност на продукта. Вярвам, че дните на масовката са преброени и се надявам, че допринасям за този процес поне малко всеки ден.“

Протмонето, което виждаш на снимката е верния ми другар в ежедневието и спътник във всяко пътуване напоследък.

Размерът му позволява да прибирам освен пари под всякаква форма и валута, телефона и паспорта ми, а дизайнът му не ми позволява да го пълня с визитки и излишни карти. Един подарък, който остарява и ухае прекрасно! 🙂

И знам, че в последните години всички се обръщат срещу носенето на естествени кожи, но ми се струва, че качеството на такъв вид аксесоари, спестява на планетата много повече. Като например почти безплатна работна ръка в Китай и Индия за продукти, които не доживяват и на 1/3 от времето, в което бихме могли да използваме кожените си вещи. Да не говорим за още по-огромния ресурс на материали, които лично аз и няколко мои приятелки генерираме, купувайки по няколко чанти и протмонета от изкуствени материи годишно. Струва ми се, че напоследък пропускаме нещата, които остават за по-дълго, а точно те са най-ценните.