Places in Sofia

Nebo – изживяване за сетивата

Както знаете, обичам и споделям хубавите места, които посещавам, защото смятам, че препоръките са нещо много важно. За повечето от изборите, които правя – било то за продукт, локация, дреха, взимам предвид и препоръка от хора, на които имам доверие. Ако следвате @dreamlandbydeya в Instagram сте видели видеата от едно от най-интересните събития, на които съм била поканена – специално откриване на Nebo Beef bar & Restaurant (ул. Шипка 34).

Посрещнаха ни с вкусно малиново фрагулино и ние веднага се заехме със сладките приказки…

А след като се всички се събрахме, любезните домакини ни разказаха малко повече за мястото, концепцията и храната. Разходиха ни из всички кътчета, обзаведени със специално внимание към всекии детайл. Мястото е подходящо както за вкусен обяд набързо, така и за специални вечери и събития в широк и тесен кръг. И всяко едно от тях – със стил.

Накрая се установихме в кухнята – идеята беше сами да приготвим вечерята си под зоркия надзор на главния готвач… Ние бяхме екип „Салата“! С такова внимание рязахме черита, репи, яйца, обърквахме и овкусявахме, а накрая си сипахме като за вкъщи – в огромни порции и специално плейтнахме всяка съставка! Не мога да кажа, че се справихме перфектно и че Звезди беше много доволна от размера на нарязаните репички и краставици, но пък със сигурност много се забавлявахме!

След това бяхме любезно поканени да опитаме, каквото сме си приготвили и, няма да ви лъжем, много беше вкусно!

Но най-ценното в тази вечеря не беше храната – беше идеята заедно да приготвим храната си, да си поговорим за друго освен за ежедневните ни неща, да се посмеем и опознаем. А от тук нататък, винаги когато мина от там или винаги когато организирам приятели, ще се сещам за Nebo като мястото, което успя да ме накара да се почувствам у дома, във време в което в повечето заведения човек усеща явното пренебрежение, освен ако не е футболист или плеймейтка…