Cosmetics

Избистрящо олио с дива роза от KORRES

Тези, които ме следват в Instagram, знаят, че преди около 3 седмици пуснах гласуване за този специален продукт от Korres и ето, че мина достатъчно време и вече мога да споделя с вас личния си опит след теста.

Емблематичната серия за марката – „Дива роза“ тази година навършва 20 години от лансирането на първата формула от колекцията. А този октомври тя е обновена и допълнена с 3 изцяло нови формули.

Един от продуктите й е интензивно избистрящо и подхранващо олио за лице – идеална грижа за възстановяване на кожата след лятото и подготовка за зимните месеци. В състава си то съдържа истински розови венчелистчета, ултра концентрация на супер витамин С, растителни сквалени от зехтин, олио от кайсия и слънчогледови семки и провитамин В5. Олиото се бори срещу сухотата, изравнява тена, заключва влагата и жизненоважните хранителни вещества в кожата.

Вече бях прочела състава, когато получих олиото и все пак се изненадах много, когато видях истински розови листенца на дъното, а това, което наистина много ме зарадва са множеството витамини и борбата срещу пигментацията на кожата. <3

Всяка година след многократното излагане на слънце и нетолкова редовната слънцезащитна грижа, ми се появяват кафеви точици и бели петна и за възстановяването имам нужда от подходящата грижа.

Текстурата на продукта е съвсем като на класическо олио, но попива доста бързо в кожата и не омазнява излишно.

Най-добри резултати забелязвам, при нанасяне сутрин и вечер, но при мен причината е по-скоро сухата към нормална кожа. За нормална към мазна, аз препоръчвам веднъж дневно и то вечер.

Има три варианта, по които може да нанасяте:

1. Като самостоятелен продукт – 2-3 капки

2. Смесено с дневен/нощен крем – 1-2 капки

3. Като нощна маска, с която да преспим – 10 капки

Нанасянето става от лицето към шията, като избягвате зоната около очите (няма много негативна реакция, но сълзене със сигурност – от личен опит го казвам 😀 ). Всяка зона се започва от центъра към периферията и нагоре – посоката е важна, заради най-големия враг на жените – бръчките.

Олиото има и защита от IR, UV, замърсявания, топлина и стареене, които се постигат чрез успокояващите съставки, укрепващи устойчивостта на кожата: екстракти от физалис (е род растения от семейство Картофови), бизаболол (натурален продукт, който се съдържа в цветовете на лайката) и корен от джинджифил.