Cosmetics

Двуфазен нощен серум с безсмъртниче „Ново начало“ от L’Occitane

I am back to reality!

От началото на месеца официално се върнах в реалността и започнах отново да работя в офис от 9 до 18ч.

Всичко около работата ми е супер и се чувствам много добре, но е факт, че с това ново начало загубих доста от времето, което имах за себе си.

Има две неща, обаче, за които си обещах да продължа да отделям по няколко минути всеки ден: едното е блогът, а другото е грижата за кожата ми.

От лятото насам се боря със замърсена кожа и мицеларната вода и дневния крем от изцяло натурални съставки са моите жизнено важни другари, без които не мога. Факт е, обаче, че и „офис животът“ и изкуственото осветление през деня се отразяват зле на лицето ми, а като добавим и мръсния въздух в София, ефектът става просто „уау“!

Преди повече от седмица в Instagram ви споделих, че започвам да тествам най-новия продукт от L’Occitane, а именно двуфазен нощен серум с микрокапсули от бесмъртниче. Някои от вас ме попитаха каква е тази интересна билка, затова отговарям и тук:

– неслучайното име „безсмъртниче“ идва от фактът, че тази билка е популярна с широкия си диапазон на лечебно действие.

Две от полезните й влияния са основния фактор, който ме привлече в серума от френската марка и те са – антиоксидантно и срещу стареене. Етеричното масло от безсмъртниче защитава кожата срещу негативните ефекти на замърсяването, запазвайки я свежа и млада.

Преди винаги се учудвах на момичета, които в средата на 20-те започват да използват продукти срещу стареене, но с времето научих, че за кожата трябва да се грижим през целия си живот, за да ни се отблагодари и тя, когато имаме нужда от това.

Останалите две мощни съставки в нощния серум са екстракти от акмела и майорана.

Акмелата се използва като лекарствено средство по целия свят, а нейното действие намалява мускулното напрежение и омекотява фините бръчки, причинени от стрес и умора. Специалистите твърдят, че този екстракт е най-близък до ефекта на ботокса (на който вероятно никога не бих се подложила).

Майораната от своя страна „съживява“ на основата на епигенетиката (наука, която изучава влиянието на средата върху гените). Чрез нея „рестартираме“ кожата си, която е изложена ежедневно на агресиите на околната среда.

И така, 3300 златни микрокапсули „плават“ в серумa (за) „Ново начало“. Двойната текстура се абсорбира бързо и подготвя външния слой на кожата за всеки следващ ден. За разлика от много продукти за красота на пазара, този прави кожата ни по-възприемчива за всички останали продукти, които използваме.

Аз забелязах освежаващ ефект още на първата сутрин след теста, а 7 нощи по-късно, кожата ми определено изглежда по-свежа и отпочинала. Според консултантите, пълния резултат от серума, можем да очакваме след месец употреба – 100% от доброволците, тествали продукта забелязват лицето си трансформирано и енергизирано.

А сега и най-интересната част за мен! Благодарение на L’Occitane за пръв път получих истински guide за правилно използване на продуктите за лице, затова по-долу ще поставя подробно описание за ефективно нанасяне на двуфазния нощен серум:

След почистване и тонизиране започнете с масаж на третото око (между веждите) три пъти в посока на часовниковата стрелка, три пъти обратно на часовниковата стрелка с два пръста.
След това използвайте три помпи от Immortelle Reset Serum, за да масажирате контура на лицето, двете страни на шията и слепоочията, за да освободите напрежението.
Рестартирайте енергията си като стратегически масажирате серума върху точките на напрежение по лицето, в комбинация с дихателни техники, които ще вдъхнат нов живот във вас.

След серума задължително нанасям и крем за безупречен и равномерен тен с божур.

За повече информация винаги може да посетите някой от магазините на L’Occitane в София, където милите консултанти по красота ще ви научат как да се борите с вътрешните и външните фактори като умора и стрес.