DREAMER'S BLOG

9Academy – струва си всяка една минута

Може би вече знаете, но от 2 години, мога да се нарека „част“ от екипа на единствената смислена (за мен до този момент) академия за бизнес – 9Аcademy. Официално съм част от PR екипът, но на практика всички мили хора от тази организация са каквото и когато се налага, та и аз не правя изключение. Дейностите винаги са разнородни и те срещат с много нови и най-вече мислещи хора – това е и основната причина да бъда там.

Когато за първи път присъствах на Откриващо събитие (тогава на Сезон 4), бях приятно изненадана, че това, че в България няма млади, амбициозни и действащи хора, е абсолютна лъжа. От тогава нататък много често познати и не чак толкова, ме питат въпроси от рода на „Какво е това 9Academy“, „Какво се случва там?“, „Кое пък го прави по-различно от всички други наизлязли академии?“ и др.

1. Какво е 9Academy – бизнес академия, в която експерти и опитни специалисти от бизнес сектора предават своите знания, умения и опит, чрез интерактивни методи на преподаване. Тя среща младежи (това го разбирайте като състояние на духа) и бизнеса в 9 кръга: Предприемачество, Маркетинг, Продажби, Финанси и счетоводство, HR, НПО, Правни въпроси, Digital/IT и PR.

Донякъде с първия отговор, отговарям и на втория въпрос, но само на теория.

2. Какво се случва там – на практика, освен лекциите през работната седмица (винаги в следработно време), през 6-те месеца екипът случва и няколко неформални съботни или неделни събития, които повярвайте ми – изключително сближават и преживяванията остават доста дълго в съзнанието. Нали знаете чувството, което когато си тръгнете от среща с интересен приятел/познат ви кара за дълго да разсъждавате по пътя към вкъщи или дори на другия ден? Такива са и тези събития. Повече няма да издам!

3. Кое прави преживяването по-различно – ами това – че е преживяване. Ще се върнем пак на срещата с интересния приятел/познат. Онзи, който винаги има бизнес идеи, които не се страхува да реализира, в които е постоянен и усърден и просто му се получава. Онзи, който винаги иска да се учи, независимо колко точно вече знае. Онзи, който се радва да разшири кръгозора си, който е отворен и дори… си търси CoOwner 😀 Хайде сега си представете още 49 такива, освен вас. Яко, нали?

Академията не е място, където ще ви пишат оценки или отсъствия. Академията е там, където ще срещнете мислещи, будни хора, които след време вероятно ще наричате приятели. Ще срещнете още и експерти, които не надигат нос само, защото са такива. Те ще провокират разговори и спорове – абе, мисловна дейност! Те ще откликнат на вашите въпроси и дори и да не могат да дадат конкретен отговор, то поне ще получите път, насока.

Защото бизнесът не е за бадките, не е за имащите, не е за връзкарите.

Той е за можещите, за трудолюбивите, за отворените съзнания и умове.

А може би и за теб.

Ако този текст е подтикнал интереса ви към Академията, с радост обявявам, че до края на кандидатстването за Сезон 6, остава цяла седмица (10.10.2018). Линк към повече инфо и формата за записване поставям тук

*Попълването на формата изисква пълна концентрация и самото кандидатстване не е толкова лесно. Иска ми се да знаете, че най-хубавите неща в живота като цяло не са лесни.

Но ти влизаш в най-добрите 50, нали?