DREAMER'S BLOG

Харесват ми хора, които за да блестят, не гасят никого.

Не знам чии са тези думи, но преди два дни ги открих и ги усетих като своя пътеводна звезда.

Мисля си, че тази публикация няма да бъде в типичния хумористичен стил, защото… ами това за мен е сериозна тема.

Не харесвам завистта и не и робувам. Колкото и да съм несигурна в себе си, със сигурност знам, че перфектният живот – съвкупност от всичко необходимо за пълно щастие, не съществува. Той самият израз пълно щастие е много относителен. Но да не се разсейвам с това.

Никога не съм искала някой да се чувства зле или пък да не успява в това, за което мечтае, за да мога да успея аз. По-скоро вярвам, че за всеки човек и неговата мечта има място под слънцето (и това го доказват постоянно никнещите модни брандове).
Има, обаче, едни хора (не само жени), които се радват да те препънат, да ти създадат проблем, да те прецакат. Понякога това се дължи на личния им неуспех, а друг път е просто неувереността им, че се справят достатъчно добре.

Със сигурност поне веднъж (да бе) в живота ще ви се случи да срещнете такъв. Тогава човек започва да се ядосва, да го мисли, да се чуди как да реагира и понякога действа глупаво.

Първо винаги се опитайте да се поставите в обувките му – това много лесно помага да разберете неговия мотив и дори след тази крачка няма да изпитвате гняв, а по-скоро разбиране и дори съжаление. Рядко хората, които ти подливат вода са щастливи със себе си.

А после всячески се постарайте да не реагирате. Не е лъжа, че в противен случай ще се превърнете точно в човека, който ви е неприятен. Отдалечете се от него, игнорирайте го. Абе, продължете си както до сега. Не вярвам в излишните конфронтации – хората не се променят, но пък светът, в който живеем е достатъчно широк да избираме кой да остане в обкръжението ни и кой не.

Защо разказвам всичко това? Не искам да бъда Наталия Кобилкина на човешките взаимоотношения или да ви уча как да взимате градив(У)ни решения.

Иска ми се просто да предам нататък тези думи: „Харесват ми хора, които за да блестят, не гасят никого.“

Концентрирайте цялата си енергия в собствените си качества, развитие, усъвършенстване. Не проявявайте злоба, завист и не спъвайте тези, които приемате като конкуренция в това, което правите. Всъщност конкуренцията е тази, която ви доказва колко сте израстнали и колко сте добри. „Конкуренция“ не е мръсна дума. Конкурент може да ви бъде и приятел и заедно да надграждате себе си. Лошотията никога не стига далеч и съм сигурна в това.

Това, което кара мен да постигам повече е усилието ми да помагам. След като ме поканиха да бъда автор в моето така любимо и дотогава сп. Biograph взех решение да бъда от полза на хора и брандове, които не могат да си позволят реклама, но я заслужават. Правя това съвсем пожелателно и по собствен подбор и винаги ме прави щастлива да виждам други хора щастливи. Това е нещото, което пази човешкото и стойностното в мен в иначе това така фалшиво и престорено ежедневие, което ни заобикаля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *