Bulgarian trips

Лятото не е само плажове

Да, и сама се учудих от това си твърдение.

Може би основната причина беше пролетното време през юни и юли, но тези месеци ми дадоха да разбера, че не трябва да чакаме лятото, за да си живеем живота пълноценно.

Затова локацията,за която разказвам този месец в сп. Biograph е село Лещен. То е една от популярните дестинации в България за уикенда, но и до този момент все още не съм намерила време да го посетя. Това, което го прави толкова специално е старинноста и запазените български къщи, а и атмосфера.

Голяма част от старите къщи в селото са реставрирани, като е запазен автентичният им архитектурен стил и къщите се дават под наем на туристи. Лещен е идеалното място за почивка сред тиха и спокойна обстановка. През четирите сезона на годината домакините предлагат различни начини за забавления и отдих. През лятото те са – лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение, бране на гъби и билки. В близост се намират и множество етнографски комплекси.

В близост се намира и вече популярния комплекс Valentina Castle, който, обаче, не можахме да посетим, защото всичко беше резервирано за месец напред…

Другите планински места, който са „must“ за посещение през лятото са Седемте рилски езера, връх Вихрен, Крушунските водопади, Черни връх, Мусала, пещерата „Божиите очи“, Чудните мостове… (пишете ми вашите предложения в коментарите и ще ги добавям в поста

П.П. Снимките ми бяха доброволно предоставени от приятели-пътешественици.