DREAMER'S BLOG

Да се научиш да обичаш себе си

От много време мисля да напиша такава публикация, но досега сякаш самата аз не бях достатъчно уверена, за да го проповядвам у другите. Идеята дойде в деня, в който направихме тези снимки и ги видях отблизо.

Първоначално реакцията ми беше просто да намеря приложението, което да скрие или замаже стриите ми, защото иначе снимката нямаше как да бъде публикувана. Е, пробвах. Вярно е, че нямам кои знае какви познания в приложенията, но не успях да го направя така, че да не си личи и захвърлих телефона.

След това започнах да забелязвам как в профилите на любимите ми момичета в Instagram има снимки по бански и те също имат стрии. НО! Не ги крият. И се радвам за което, много!

Размишлявайки над това, снощи попаднах на филма „I feel pretty“. Той е романтична комедия, която ти оставя доста голяма тема за размисъл или просто те открехва към това, за което никога не си посмявал да мислиш. Главната героиня е типичната американка, работеща в малък офис (или мазе), необвързана и мразеща себе си, заради наднорменото си тегло, но с големи мечти. След като няколко пъти опитва да се справи с това чрез тренировки безуспешно, като на филм се случва чудото (удря си главата в залата) и тя започва да се вижда като друг човек – красавица с фигура на модел. Кандидатства на мечтаното работно място и за кратко време успява да влезе под кожата на най-студената (всъщност несигурна) работодателка, да открие любовта, луксозните срещи и пътувания, та дори и най-красивия богаташ да се чувства привлечен от нея (това малко ми беше в повече 😀 ).

Реалността, обаче, е друга. Всички я виждат такава, каквато е и се влюбват в нея точно по тази причина. Единственото нещо, което я прави различна е самочувствието, което има, мислейки се за „красавица“. Няма да разказвам повече от филма, за да го изгледаш и да стигнеш сам до края му, но най-важното го казах – всичко е в съзнанието.

Знаеш ли, че не съществува човек на този свят, който да харесва всичко у себе си? Да, дори и най-невероятните лица и тела са имперфектни с нещо. А несъвършеността във външността се крие в това, че не е вечна.

Няма значение дали си твърде дебел, твърде слаб, имаш целулит или стрии, или пък твърде много бенки или лунички, които мразиш. Няма значение как звучиш, дали си облечен със скъпи дрехи или не. Няма значение цвета на косата, очите или на кожата. Дори няма значение как изглеждат другите – те всички имат своите несигурности.

Ако заобичаш себе си, такъв, какъвто си; ако развиваш позитивите си, вместо да живееш с негативите, то няма нещо, което да може да те спре да бъдеш достатъчно добър, че да постигнеш всичко, за което си мечтал… <3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *