Cosmetics

Тен без изгаряне от Korres

Нима не е това нещото, което всички искаме – здрава кожа с хубав тъмен загар.

Е, и то като всяко друго нещо има своята изпитана рецепта.

В последните години всяко лято винаги при първия си плаж или излет получавам слънчева алергия. Затова въпреки че съм по-мургава по рождение, тази година реших да заложа на слънцезащитна емулсия SPF50. Вярно е, че по този начин забавяме скоростното почерняване, а в тези (редки) слънчеви дни придобиването на тен е кът, но пък аз те съветвам да мислиш за кожата си в перспектива. А и когато кожата не се бели принудително тенът е по-дълготраен.

Продуктът, който ще използвам за своята защита това лято е от Korres. Простичката философия на гръцката марка, се корени с използването на натурални и/или сертифицирани органични съставки с високо качество. Продуктите щадят кожата и околната среда с клинично тествана ефикасност.

И все пак, ако ти се струва много, слънцезащитната емулсия с истинско ядливо кисело мляко, се предлага и в SPF30. Киселото мляко е естествен източник на лактоза, протеини, минерали и витамини, които повишават хидратацията в горните слоеве на епидермиса. А органичния екстракт от активно алое овлажнява сухата ми кожа и намалява видимите признаци на стареене, в които пряк участник е и силното слънце.

Това, което може би аз не знаех, е,че нанасянето му трябва да бъде поне 30 минути преди излагане на слънце и да се поддържа след всяко намокряне на тялото. Освен това при неизползването на достатъчно количество (ок. 1/3 чаена лъжица за лице и шия) слънцезащитата значително намалява.

Цената на продукта е 39лв, а той може да бъде поръчан на официалния сайт на Korres Bulgaria, във фирмениия им магазин (в който може да откриете и гланца за устни, за който ви писах скоро и много други натурални продукти) на ул. Кракра и Beauty Lab София.

А ароматът му събира в себе си представата за истинското лято – пясък в косите, коктейли и свежа мургава кожа… <3