Cosmetics

Бадем за нежна кожа L’Occitane

Не знам дали съм споделяла, но кожата на тялото ми винаги е била доста суха – дори, когато за едно лято порастнах с 11 см, получих стрии на подбедриците (и не само там) – смятам, че по-предразположени към стрии са хората със суха кожа като цяло.

Не мога да кажа, че съм от най-сериозните персони, които имат целодневни ритуали за мазане и поддържане на хидратацията, затова винаги имам нужда от по-силни продукти, които да се борят с небрежността ми, НО и да бъдат безвредни за кожата – старая се да използвам продукти, които не съдържат парабени и всякакви други „-ени“.

Както може би знаеш, преди около месец започнах съвместна работа с френската марка за бяла и натурална козметика L’Occitane. Когато се запознах с представителката им за България, тя беше така мила да ме снабди с различни тестери на техни продукти, преди да пиша за тях в сп. Biograph.
И тъй като кожата на тялото ми е моето слабо място – успях да се влюбя в олиото им за тяло, както и в душ олиото – и двете – с бадем.

Тук ти разказвам повече за душ олиото, тъй като до сега не бях използвала подобен продукт. Неговата функция е да запазва хидролипидния баланс на кожата – 2в1: душ-гел и олио за тяло.
В основата на продукта е бадемовото масло – изключително богат продукт на витамини А и Е, протеини, минерали и мастни киселини. То успокоява, омекотява и заглажда кожата. При контакт с водата душ олиото се трансформира в деликатна пяна, която нежно измива тялото и оставя кожата сатенено мека и възхитително парфюмирана (ама наистина!).

Марката има цяла колекция с продукти „Бадем“, която можеш да разгледаш на техния сайт bg.loccitane.com или в техните магазини: SERDIKA CENTER, бул.“Ситняково“ №48 или VITOSHA, бул. Витоша 62