Bulgarian trips

Тотален релакс на каравани vol.1

Не, това няма да бъде творба от прочутия романтик Ринат Валиулин, просто са първите думи, които изскачат в съзнанието ми като си помисля за почивка на каравана.

Има нещо толкова вълшебно в идеята да се събуждаш до брега, да направиш сам кафето си, както го обичаш и да го изпиеш под звуците на целувките между пясъка и спокойното море. След 10 крачки наобратно да се озовеш отново в най-уютното „у дома“, да приготвиш палачинки за любимия човек, а деня да прекарате в душевен мир със себе си – от пясъка, в морето и обратно с чаша мента в ръка. Вечерта – барбекю и безкрайни бири. Какво му трябва повече на човек?

От няколко години мечтая да почивам на каравана, но и до сега си остава една нереализирана мечта. До сега. Тази година няколко мои познати отвориха собствени „подвижни къщи“ за почиващи, пълни с уют внесен от техните сърца.

Ще ти разкажа повече за тази, която избрах още от сега, защото лятото е още младо и може и да съм ти от полза, ако споделяш моята мечта. Ще има и пост след преживяното, обещавам!

Мястото е къмпинг „Ахелойска битка“ (на 25 км от град Бургас и 7 км до Несебър). Караваната е на първа линия, с изглед към морето, на красива поляна под сянката на вековни дървета. Самият плаж се намира на по-малко от 20 метра. Локацията е популярна с Поморийското солено езеро, прочуто със своята лечебна кал. Според учените, при апликиране на калта върху тялото, организмът реагира светкавично и сам изтегля онези минерали и микроелементи, които са дефицитни и от които се нуждае.Тайната е в лековитите минерали и сярата, които калта съдържа (ще пада миризливо мазане…)

Самата каравана разполага с две спални, оборудвани с всевъзможни шкафове и гардероби за всичките ни багажи, а банята и е превърната в тоалетка с контакт, за максимално удобство, защото все пак дамите са си дами дори извън 5-звездните хотели.

Домакините са подготвили и просторно закрито помещение отпред, което разполага с кухненска маса, бокс и всички необходимости, а също така и диван с холна масичка, който се разтяга, за да бъде гостоприемен за още 2-ма ентусиасти. Да споменавам ли и големия телевизор, който излъчва всички футболни мачове от световното? Ако не искаш идеалният да разбира за това, все едно не съм го казала. 😀

И за да не ограничавам четящите, които вървят в пакет с малки разбойници, ще спомена, че домакините предлагат за тях специални изненади като батут, баскетболен кош, кофички, лопатки и всички необходимости за необезпокоявана игра.

Ако до тук успях да те спечеля и искаш да се видиш в този малък рай, прилагам линк към обявата с приложен номер за контакти: shorturl.at/eklCI