Tech

MyKi Care постави край на безсънните нощи

Може би през последните месеци единствения човек, който не хвана някакъв грип или вирус, бях аз. Около мен, а и не само, всички бяха болни. Най-тежко, обаче, както знаеш, го изкарват бебетата/децата и възрастните хора. А освен за тях, болезнено е и притеснението на близките, които се тревожат.

Съвсем скоро преди да стане майка за втори път, радостната мама, сподели 5 високотехнологични продукта, които улесняват живота на родителите и децата им. Освен Maya, за която вече ти разказах, впечатление успя да ми направи и друг продукт от избраните 5. Случайно или не, след два дни създателите му – Allterco Robotics, ми го изпратиха за тест <3

Той е MyKi Care Thermometer. Умна джаджа, която позволява измерване и продължително проследяване на телесната температура на тялото. Поставен под мишницата с помощта на хипоалергенна лепенка, термометърът изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди за измерената температура! Някой май ще спи спокойно и през сезона на настинките и гриповете, а?

Първо инсталирах приложението MyKi Care на телефона си – има опция за български или английски език, пуснах Bluetooth-a, а след това направих и своята регистрация(профил) и я свързах с устройството. Учудих се, че то позволява да създам неограничен брой профили с основни данни (възраст, ръст и тегло) като просто плъзна наляво и натисна опцията „Добави дете“. А също така открих и че не само моят телефон може да получава данните, а неограничен брой други и то едновременно, ако само влязат в този профил.

Мога да запазя информация за измерени температури до 1 година назад, а също така и да я изпращам, чрез e-mail, messenger и др., без да споделям акаунта си.

Самият термометър се залепя на подмишничката с хипоалергенна лепенка (в кутийката са включени 15бр, а допълнителни 20бр. може да си закупиш директно през сайта.), която щади нежната кожа, но и залепва доста добре. Така че, колкото и да „шава“ детенцето, това да не се отразява на измерването. Трябва да се подменя на 3 часа през деня и на 8 – през нощта.

*Преди да се постави термометъра, се разклаща интензивно за 3 секунди, докато видиш премигваща червена светлина. И тогава лепим!

За първото измерване трябваше да изчакам между 15 и 20 минути, след което информацията се обновява на всеки 8 секунди, а точността е до 0.01 градуса.

Сега идва моментът, в който всяка мама ще ме пита: „А щом изпраща информация до телефон – излъчва ли радиовълни и опасно ли е?“

МуКi Care използва Low Energy Bluetooth технология, за да предава информация. На всеки 8 секунди, термометърът излъчва в пъти по-слаб сигнал от мобилен телефон в продължение на 200 милисекунди, тоест се отразява в пъти по-малко върху тялото в сравнение с домашния Wi-Fi рутер или мобилни телефони, въпреки че те са по-отдалечени. И ако все още се притесняваш – за гранична безопасна стойност се смятат 2.0W/kg, a MyKi изпраща средно 0.007875W/kg. Сега получи ли отговор?

А благодарение на MyKi Care BT (флашката, която ще откриеш в кутийката), може да се намирате и извън стаята, в която е детенцето и пак да получаваш информация за състоянието му. Ако го свържеш с USB зарядно устройство, в стаята, в която се намира термометъра, можеш да бъдеш на всяка точка по света, държавата, града или апартамента и да не пропуснеш промени в състоянието му.

Аларма?! Ама разбира се! Всички в къщата си лягате и ако температурата започне да се покачва веднага получаваш сигнал за тревога през телефона! Ако не – спокойна нощ за всички.

Една батерия на MyKi Care издържа до 60 дни, при 24-часова активност и може да я сменяш в домашни условия. Той е и водоустойчив, но при измиване с вода или навлажняване от тялото, не и в пералнята 🙂 . Почиства се с дезинфектант или топла вода. Изработен от медицинска пластмаса и стомана, а в случай на нежелана реакция, поискай си подмяна с Gold Edition, демек позлатен метален сензор.

Аре, умна работа!

Ако имаш още някакви питанки, пиши ми – с радост ще отговоря!

Ще ми се да вметна, че според мен продуктът е изключително подходящ и при по-възрастни хора, тъй като те не са ни по-малко важни, а над тях трудно можем да бдим постоянно, както при децата. А също така и при тинейджъри, защото те и без това не слушат много и няма да им е излишна една проверка 😉

Ето тук ще откриеш линк към онлайн магазина за поръчки, а стойността му е чисти, български 129лв.

Искаш още нещо? Изненада? Предстои да споделя и за такава. За да не я пропуснеш проследи ме в социалните мрежи по-долу!